Monday, September 10, 2012

Hamilelikte Diyet Yapılabilir mi?

Submitted on

Eylül 7, 2012 by

admin




Hamilelikte diyet yapılır mı?




Hamile iken diyet,  hamilelikte diyet yapılabilir mi? Gebelikte diyet yapılırsa dikkat etmememiz gerekenler , gebelik diyeti nasıl yapılır? gibi sorulara cevap bulmaya çalışacagız bu yazımızda…




Hamile iken uygulamış oldugunuz diyetiniz vücudunuzun  karbonhidrat ihtiyacını sağlıyorsa bebek veya annenin sağlığında olumsuz bir etki oluşturmamaktadır, bu diyetle hem annenin günlük besin ihtiyacı karşılanmış olur hem de bebeğin sağlıklı oluşumu devam eder.








Fakat dikkat edilmesi gereken bir husus var  karbonhidrat oranı düşük olan besinlerle diyet yapılırsa u hem anne hemde bebek için sağlıklı değildir. Karbonhidratlar vücudumuzun hem enerji ihtiyacı, hem de içersinde yağ parçaları içerir.




Karbonhidrat ve yağ ihtiyacı giderilmezse vücudumuz keton isimli yağ yıkım ürünleri oluşur. Bunlar bebeğin sinir  ve  beyin gelişiminde ciddi olumsuz etkilere neden olabilmektedir ve canınızdan çok sevdiginiz bebeginiz sağlıklı bir şekilde gelişemez.




Hamilelikte Atkins diyetine benzeyen az miktarda karbonhidrat ve yağ alımının olduğu diyetler yine bebeğin sağlığında olumsuz etkileri vardır. Eğer diyet yapmaya karar verdiyseniz  bunu tek başınıza degil uzman bir doktor eşliginde size uygun bir diyet listesi seçilerek yapmalısınız. Uyguladıgınız diyetin bebeginizin gelişimde direk etkisi oldugu unutulmamalıdır.




Bir önceki yazımız olan Gebelikte vücut bakımı başlıklı makalemizde gebelikte vücut bakımları hakkında bilgiler verilmektedir.

No comments:

Post a Comment