Friday, September 7, 2012

Çilek Kremalı Pasta Tarifi


Malzemeler:




1,5 çay bardağı un



1,5 çay bardağı mısır nişastası



6 adet iri yumurta



1 su bardağı toz şeker



2 yemek kaşığı tereyağı



1 tatlı kaşığı vanilya




Harç ve üst kaplama:




1 kilo yarıya bölünmüş çilek -12 tanesini süslemek için ayırın



8 adet yumurtanın sarısı



1,5 su bardağı toz şeker



2 yemek kaşığı sade jelatin



3 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu



Yarım litre çırpılmış soğuk krema



1,5 çay bardağı kıyılmış badem




Hazırlanışı:




Kekin hazırlanışı




Fırınınızı 190 derecede ısıtın. 23 cm yuvarlak kek kalıbını yağlayın un ve mısır nişastasını karıştırın. Yumurta ve şekeri karıştırın. Kabı sıcak su dolu bir tencerenin üzerine oturtun. Şeker eriyene kadar çırpıp ocaktan alın. Soğuyup hacmi 3 katına çıkana kadar çırpmaya devam edin. Kuru malzemeleri içine yedirin. Hamurdan 2 su bardağı kadar alarak küçük bir kabın içine koyup tereyağı ve vanilyayı içine yedirin. Bu karışımı ana karışımın içine katıp karıştırın. Hamuru kalıba aktarıp üzeri altın rengini alana kadar 30-40 dakika fırınlayın, soğuması için bekleyin.




Harç ve üst kaplamanın yapılışı:




Yumurtaların sarısını ve şekeri kaynayan su dolu bir tencere üzerine oturttuğunuz bir kabın içinde koyulaşana kadar çırpın, kenara alın. Jelatini limon suyunun üzerine serpiştirin, 1 dakika bekletin. Yumurta sarılı karışımın içine yedirin. Çilekleri yumurta sarılı karışımın içine katın, keki enlemesine ikiye kesin. Kek katlarından birini kalıbın içine yerleştirin ve çilekli karışımı yayın. Diğer kek katını üzerine yerleştirin, buzdolabında 6 saat bekletin. Pastanın üzerini ve kenarlarını kalan krema ve çilek ile süsleyin. Dilerseniz pastanın kenarlarını fındık ile de süsleyebilirsiniz.




Afiyet olsun…

No comments:

Post a Comment