Monday, August 20, 2012

Hurmalı Turta Tarifi






Hurmalı Turta nasıl yapılır ?

Hurmalı Turta Mutfak: Türk Mutfağı.

Hurmalı Turta Yapım Zorluğu: Kolay

Hurmalı Turta Gerekli Malzemeler;

100 gr hurma

250 gr dondurulmuş tart (yada milföy) hamuru

1 çorbakaşığı mısır nişastası

50 gram şekerkamışı

3 yumurta

1 /4 litre süt

1 limon

100 gr ceviz

1 adet muz

4 Kişilik

Hurmalı Turta Tarifi;

Oda sıcaklığında ılınmış tart hamurunu yayın. Çapı 22-24 cm olan bir kalıba yerkeştirin. Dibine bir çatalla delikler açtıktan sonra folyo serin. Üstüne fırında kabarmaması için biraz kuru fasulye koyun. Önceden 180 derecede ısıttığınız fırında 20 dakika kadar pişirin.

Şekeri mısır nişastasıyla karıştırıp 3 yumurta sarısını ve 1 yumurta akını ilave edip çırpmaya devam edin. Sütü katın, karıştırıp kısık ateşte on dakika pişirin.

Muzu soyup bir kaba koyun. Limon suyunu katıp krema kıvamına gelinceye kadar bir çatalla ezin. Cevizleri ve çekirdeklerini ayıkladığınız hurmaları iri iri içine doğrayın. Ezilmiş muz ile kuru meyveyi kremaya karıştırın, karişımı hamurun üzerine yayın.

Arta kalan yumurtaların akını kar haline gelinceye kadar çırpın ve bunu turtanın yüzeyine bir spatula vasıtası ile düzgünce sürün. Tatlıyı fırına verip tart hamuru sarısımsı bir renk alıncaya kadar bırakın. Soğuttuktan sonra servis yapın.

Her Gün 1 Tarif: Afiyet Olsun.

Hurmalı Turta No: 220

No comments:

Post a Comment