Tuesday, July 17, 2012

Köfteli Patlıcan Sarma Tarifi

Facebookta payla

Kfteli Patlcan Sarma Tarifi


Sponsor Bağlantılar



Bu yemeği saolsun ablam bana çok yapardı, muhteşem bir lezzettir herkese tavsiye ederim..


Malzemeler


250 gr. dana kıyma
Yarım kilogram patlıcan
4 tane yeşil biber
1 tane orta boy soğan
2 tane orta boy domates
1 tane maydanoz
Bayat ekmek içi
Tuz, karabiber, kimyon, pul biber
Domates salçası
Kızartma için yağ


Tarifi


Bismillahirrahmanirrahim, İlk olarak köfteyi yapmak için kıymayı geniş bir kaba koyunuz. Üstüne soğanı rendeleyin daha sonra ekmek içini ve maydanozu ekleyiniz. Tuz, karabiber, kimyon, pul biberi ilave edip iyice kıvamı yerine gelinceye dek elinizle güzelce yoğurunuz. Harcı yoğurduktan sonra 20 dakika kadar bekletin. Köfte harcından bir miktar elimize alıp kıymaya ince uzun bir şekil veriniz. Köfteleri hazırladıktan sonra tavaya sıvı yağı koyup köfteleri hafif bir şekilde kızartınız ama çok fazla kızartmayınız. Kızaran köfteleri bir peçetenin üstüne alarak yağı süzülene kadar bir süre bekletiniz. Bu arada patlıcanları paçalı bir şekilde soyunuz. Uzunlamasına çok ince olmayacak bir şekilde kesiniz. Kestiğiniz patlıacanları tavada güzelce kızartınız. Kızaran patlıcanları da peçetenin üstüne koyup süzülmeye bırakınız. Yağı süzülen ve biraz soğumuş olan patlıcanları alarak köfteleri üstüne koyup birer birer güzelce sarınız. Üzerine açılmaması için diş çöpü batırınız ve batırdığımız diş çöpünün üstüne ise dilimlediğiniz domatesleri ve biberleri batırınız. Hazır olan patlıcan sarmalarını tepsiye düzgünce yerleştirdikten sonra sulandırdığınız 1 yemek kaşığı salçayıda üzerinden güzelce gezdiriniz. En son işlem olarak ise 200 derece ısıtılmış fırına sürünüz. Hafif kızarınca fırından alınız afiyet bal şeker olsun..

No comments:

Post a Comment